Voor de vijftiende maal wordt op zaterdag 9 december van 15.30 uur tot 20.30 uur in het St. Jacobusstraat de Kerstmarkt in het Maaskantje gehouden. Het St. Jacobusstraatje wordt dan helemaal volgezet met marktkramen en volgehangen met lichtjes. Er zijn nu uiteraard nog kramen beschikbaar. Degenen die een kraam willen huren, kunnen zich nu hier aanmelden.

Aangeboden worden nieuwe kerstspullen maar ook zelfgemaakte kerststukjes en kerstversieringen. Ook welkom zijn aanbieders van kerststallen, kaarsen en kerstverlichting. Daarnaast kunnen er artikelen aangeboden worden die specifiek te maken hebben met de winter en de wintertijd. Te denken valt dan aan artikelen zoals winterkleding, wintersportartikelen, schaatsen, kachels, vogelvoeder, electrische dekens, kussens, plaids, kersenpitzakjes, schoenen en laarzen, mutsen en dassen, pantoffels, gezelschapspellen, puzzels, (dikke) sokken, handschoenen, open-haard-hout,enzovoort.

 

 

De combinatie van een juiste entourage, een goed verlichte en leuk versierde straat vol kramen, sfeervolle vuurkorven en passende (live) muziek, enthousiaste kraamhouders en veel publiek staat garant voor een gezellige Kerstmarkt in het Maaskantje. En wie weet werkt het weer ook nog mee aan de kerstsfeer.

De Kerstmarkt vindt jaarlijks plaats op de tweede zaterdag van december. Het middelpunt van de Kerstmarkt is het ‘bakhuske’, waar al jaren op ambachtelijke wijze brood wordt gebakken. Ook tijdens de Kerstmarkt is dit lekkere, vers gebakken, brood te koop.

De entree voor de Kerstmarkt is gratis