Geslaagde kerstmarkt 2016 in het Maaskantje

Op zaterdag 10 december j.l. was er voor de veertiende keer de Kerstmarkt in het Maaskantje en het was een bijzonder geslaagde Kerstmarkt. Ondanks het soms wat miezerige weer was het van het begin tot het einde een drukbezochte, gezellige markt. Na een wandeling langs de feestelijk verlichte kramen kon men in het Kerstcafé even uitrusten. Onder het genot van een glaasje gluhwein of warme chocomel kon men daar luisteren naar het kerstrepertoire van onder andere jeugdkoor Triangel uit Den Dungen

De Kerstmarkt werd geopend door oud-Pastor Van Beurden; de nieuwe kapelaan van Den Dungen, de heer P. Zimmerman was daar ook bij aanwezig. De opening werd opgeluisterd met een vendelgroet door maar liefst vijf jeugdleden van Gilde Sint Catharina. Leden van dansgroep Brabants Bont deelden na de opening, in hun traditionele klederdracht, goed belegde boterhammen met spek en zult uit en met het lied “Hurt nou toch..!” werd de opening afgesloten door leden van Brabants Bont.

Het St. Jacobusstraatje stond helemaal vol met zo’n veertig kramen en er was een groot aanbod van allerlei prachtige kerstartikelen. De kraamhouders hadden hun kramen feestelijk ingericht en de beloning hiervoor was veel aandacht van de vele bezoekers.
De kinderen vermaakten zich prima in de speciaal ingerichte kinderhoek waar zij cupcakes konden versieren, brood aan een stok konden bakken en popcorn konden poffen boven een gloeiend kooltjesvuur.

De Kerstmarkt in het Maaskantje was weer een sfeervol dorps gebeuren en Stichting ’t Oude Ambacht bedankt de vele vrijwilligers, want mede dankzij hen was het weer een geslaagde kerstmarkt.