Genieten op de kerstmarkt in het Maaskantje op 9 december a.s.

In de aanloop naar de feestdagen kun je in het Maaskantje genieten van de jaarlijkse Kerstmarkt. In het St. Jacobusstraatje kun je tussen een veertigtal kramen de ultieme kerstsfeer proeven. Mocht je nog niet in de kerststemming zijn dan ben je dat na een bezoek aan de Kerstmarkt in het Maaskantje zeker wel.

En kerstmarkten worden steeds populairder in Nederland. Met name in de grote steden worden de Kerstmarkten steeds groter en trekken veel bezoekers. De Kerstmarkt in het Maaskantje doet wat gezelligheid en sfeer betreft niet onder voor de grotere kerstmarkten. Sterker nog, de Kerstmarkt in het Maaskantje onderscheidt zich juist van andere kerstmarkten door het gezellige en intieme karakter dat in de loop van de jaren aan kracht heeft gewonnen. Deze Kerstmarkt heeft een goede naam en een eigen historie opgebouwd, want Stichting ’t Oude Ambacht organiseert op zaterdag 9 december aanstaande voor de  vijftiende maal de Kerstmarkt in het Maaskantje.

Een gezellig evenement voor jong en oud. De sfeervol verlichte St. Jacobusstraat staat dan vol met fraai ingerichte marktkramen waarin de marktkooplui hun kerstspullen hebben uitgestald.

De Kerstmarkt wordt dit jaar dus al voor de vijftiende keer georganiseerd en het is allemaal begonnen omdat Jan van Breugel en Rien de Keijzer, inmiddels erelid van Stichting ’t Oude Ambacht, vonden dat er in het Maaskantje ook maar eens een Kerstmarkt gehouden moest worden.

Het resultaat is inmiddels bekend, want het is een jaarlijks terugkerend evenement geworden.

En op de vraag waarom die Kerstmarkt gehouden moet worden, wat is er leuk aan?, antwoordt Rien: “Die Kerstmarkt is gewoon een heel gezellig dorps sociaal gebeuren waar veel mensen op af komen. Het is een ontmoetingsplaats waar je in ons Kerstcafé onder het genot van een glaasje glühwein of een kop warme chocomel gezellig even bij kunt kletsen. De kinderen vermaken zich prima met popcorn poffen of koek versieren en er is live kerstmuziek. Bovendien zijn er prachtige kerststukjes en andere kerstversieringen te koop.” Dat is  duidelijk, aarzel dus niet en kom ook naar de Kerstmarkt in het Maaskantje.

 

De Kerstmarkt wordt om ca 15.30 uur geopend door oud-Pastor Van Beurden en Gilde Sint Catherina is daarbij aanwezig met hun vendelgroet. Leden van dansgroep Brabants Bont delen tijdens de opening goed belegde boterhammen uit aan de bezoekers. Dit brood is dan net van te voren op traditionele wijze gebakken in het Bakhuske.

Verder is er muziek en zang. Uit Dinther komt het koor Amacitio en uit Den Dungen laat Crescendo van zich horen.

De Kerstman is uiteraard ook aanwezig en hij loopt op de Kerstmarkt met een grote mand vol lekkers voor klein en groot. De Kerstmarkt wordt gehouden van 15.30 tot 20.30 uur in het tot gastvrije marktstraat ingerichte St.Jacobusstraatje in het Maaskantje. Loop dan ook even binnen bij Bloemisterij Leo Sleutjes, want die winkel is tijdens de Kerstmarkt geopend en ook daar zijn prachtige kerstartikelen te koop.

De entree voor de Kerstmarkt is gratis.