Kerstmarkt 2022

Het gezelligste straatje van Maaskantje en Den Dungen

Waar iedereen op hoopte, gebeurde dit jaar; De kerstmarkt was er weer, na 2 Corona-jaren. En hij werd weer in het traditionele authentieke Jacobusstraatje gehouden.

Pastor van Beurden opent op 10 december om 15.30u de kerstmarkt: “Het is zo gezellig om elkaar weer te ontmoeten na corona”, aldus van Beurden. Oud-burgemeester Pommer vult aan: “Oude tijden herleven. Deze plek is zo gezellig. Het is fijn dat er zoveel veerkracht is dat de draad weer opgepakt wordt en de traditie voortgezet wordt.”

Twee bakkers in het bakhûske zetten die traditie voort met warm, vers ambachtelijk gebakken brood.  

De Borduur-kraam wordt bemand met moeder Johanna en dochter Saskia. Dat kan niet missen want hun namen staan op hun kerstmutsen geborduurd.  Saskia lacht: “Het loopt lekker hier. Er is een gezellige sfeer.”

Jeannette heeft speciale Dungense kerstballen laten maken, onder andere met  ‘de brug en de meulen’ er op. “Ik dacht; ik probeer het, kijken of er belangstelling voor is.” Die blijkt er te zijn.

De moeder en dochter van een kleding-kraam genieten ook. Het is voor hen de eerste keer. “Heel leuk opgezet allemaal. De liedjes, de lichtjes, zo mooi! Het is wel erg koud, maar dat hoort erbij.”

De live gezongen kerstliederen klinken niet alleen in het kerstcafé, maar over de hele markt.

 

Ook bezoekers Erna en Sjoerd vinden het leuk en nostalgisch dat de kerstmarkt weer terug is in het Jacobusstraatje; “Het is lekker koud en met de warme glühwein heb je het ultieme kerstgevoel.”

Oud bestuurslid Gerry van “Het oude ambacht” krijgt een warm gevoel van het vertrouwde dorps tafereeltje; “gewoon een geweldige ontmoetingsplek”, zegt hij stellig.  

De families Leo en Eric Sleutjes, die aan het einde van de route veel bezoekers ontvangen, doen ook mee. Leo Sleutjes laat zangeres Anouk  sfeervolle kerstliedjes zingen voor een prachtig bloemendecor. Haar glitterjurk matcht precies met alle kerstdecoraties. En Eric Sleutjes heeft speciaal een kachel geïnstalleerd als sfeermaker. Bezoekers kunnen daar lekker opwarmen.

Gewoon een samenzijn in een straat die heel bijzonder is. Wat kan dat toch leuk zijn. Zo leuk dat iedereen zich weer verheugt op 9 december 2023 en sommigen afspreken met een dorpsgenoot: “Tot volgend jaar in het kerstcafé!”

Kerstmarkt 2022 op het Maaskantje

Er kan weer een gezellig evenement op de kalender gezet worden, Kerstmarkt op het Maaskantje!

Onder de huidige omstandigheden en de verwachte ontwikkelingen met betrekking tot de Coronapandemie is het weer mogelijk om zonder grote gezondheidsrisico’s een Kerstmarkt te organiseren. En dat gaan we dus doen!  Op zaterdag 10 december a.s. is er weer een super gezellige Kerstmarkt op het Maaskantje. Dit uiteraard onder het voorbehoud dat er dan geen nieuwe beperkende maatregelen van kracht zijn.

Degenen die een kraam willen huren, kunnen zich nu al aanmelden.

De uitgangspunten voor wat betreft de aan te bieden koopwaar op deze Kerstmarkt zijn als volgt. Nieuwe kerstspullen zijn onmisbaar op een kerstmarkt, maar dat geldt ook voor zelfgemaakte kerststukjes, kerstversieringen, kerststallen, kaarsen en kerstverlichting.

Daarnaast horen er artikelen bij die te maken hebben met de winter en de wintertijd. Te denken valt dan aan artikelen zoals winterkleding, wintersportartikelen, schaatsen, kachels, vogelvoer, elektrische dekens, kussens, plaids, kersenpitzakjes, schoenen en laarzen, mutsen en dassen, pantoffels, gezelschapsspellen, puzzels, (dikke) sokken, handschoenen, open-haard-hout, enzovoort. Ook winterse drank en winterkost horen hier bij, om mee naar huis te nemen of om op de Kerstmarkt van te genieten.

Na een aarzelend begin in de eerste jaren is de Kerstmarkt in het Maaskantje uitgegroeid tot een echte Kerstmarkt waar de gezelligheid voorop staat.
De belangstelling voor dit evenement is, mede dankzij het Kerstcafé en de activiteiten voor kinderen, groot en dit geldt voor zowel de deelnemers als voor de bezoekers. Dus heb je iets aan te bieden van bovenstaande waren schrijf je dan snel in via de website: www.braderiemaaskantje.nl of neem contact op met Hennie van Gaal, tel. (06) 536 473 99 (bellen of stuur een bericht per app/sms) of per email: inschrijvingen@braderiemaaskantje.nl.

De Kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 10 december 2022 van 15:30 – 20:30 in de Jacobusstraat op het Maaskantje, rondom ons gezellige bakhûske.

————————————————————————————————-

 Kerstmarkt 2021 afgelast wegens stijging corona

Vandaag is de beslissing genomen dat de Kerstmarkt in Den Dungen dit jaar helaas niet door gaat. Vanwege onder andere de op het moment sterk stijgende Corona – besmettingsgevallen vinden wij de gezondheidsrisico’s te groot om onder deze omstandigheden een Kerstmarkt te organiseren. Voor de organisatie zou het op basis van de huidige Corona-maatregelen, o.a. QR code controle, afstand houden en handhaving mondkapjesplicht, al een uitdaging worden om alles in goede banen te leiden en aan alle regels te voldoen. Daar komt nog bij dat er zeer binnenkort waarschijnlijk nog strengere Corona-regels bijkomen en van kracht zijn op de dag van de Kerstmarkt zelf.

De Kerstmarkt zou een gezellig, druk bezocht evenement, moeten worden, maar wij zien geen mogelijkheden om dit op een verantwoorde wijze te organiseren. Vandaar onze beslissing dat de Kerstmarkt niet door gaat.

Aanmelden voor Kerstmarkt 2021 in Den Dungen

Er kan weer een gezellig evenement op de kalender gezet worden, Kerstmarkt in Den Dungen!

Na ruim anderhalf jaar Corona komt er nu gelukkig een einde aan de meeste en ingrijpendste maatregelen. Onder de huidige omstandigheden en de verwachte ontwikkelingen met betrekking tot de Coronapandemie is het weer mogelijk om zonder grote gezondheidsrisico’s een Kerstmarkt te organiseren. En dat gaan we dus doen!  Op zaterdag 11 december a.s. is er weer een super gezellige Kerstmarkt in Den Dungen. Dit uiteraard onder het voorbehoud dat er dan geen nieuwe beperkende maatregelen van kracht zijn.

Degenen die een kraam willen huren, kunnen zich nu al aanmelden.

De uitgangspunten voor wat betreft de aan te bieden koopwaar op deze Kerstmarkt zijn als volgt. Nieuwe kerstspullen zijn onmisbaar op een kerstmarkt, maar dat geldt ook voor zelfgemaakte kerststukjes, kerstversieringen, kerststallen, kaarsen en kerstverlichting.

Daarnaast horen er artikelen bij die te maken hebben met de winter en de wintertijd. Te denken valt dan aan artikelen zoals winterkleding, wintersportartikelen, schaatsen, kachels, vogelvoer, elektrische dekens, kussens, plaids, kersenpitzakjes, schoenen en laarzen, mutsen en dassen, pantoffels, gezelschapsspellen, puzzels, (dikke) sokken, handschoenen, open-haard-hout, enzovoort. Ook winterse drank en winterkost horen hier bij, om mee naar huis te nemen of om op de Kerstmarkt van te genieten.

De geweldige locatie en de toegevoegde waarde van de activiteiten rondom de kerstmarkt zorgen ongetwijfeld voor veel bezoekers. Dus heb je iets aan te bieden van bovenstaande waren schrijf je dan snel in via de website: www.braderiemaaskantje.nl of neem contact op met Hennie van Gaal, tel. (06) 536 473 99 (bellen of stuur een bericht per app/sms) of per email: inschrijvingen@braderiemaaskantje.nl.

De Kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 11 december 2021 van 15:30 – 20:30 op het plein voor de Litserborg.

——————————————————————————————————

              Kerstmarkt Maaskantje op plein voor Litserborg

 

Na 15 jaar Kerstmarkt in de Sint Jacobusstraat in het Maaskantje was het vorig jaar tijd voor een grote verandering. De verplaatsing van de kerstmarkt naar het plein voor de Litserborg en de combinatie met de schaatsbaan en de andere kerstactiviteiten waren een groot succes en zorgden voor een drukbezocht en bijzonder sfeervol kerstevenement voor jong en oud. De kerstmarkt is dit jaar opnieuw onderdeel van het grote kerstevenement Kerst op het plein. Dit vindt plaats op zaterdag 14 december op het plein voor de Litserborg in Den Dungen.

Kerst op het plein wordt georganiseerd door stichting Den Dungen in Kerstsfeer, stichting ’t Oude Ambacht en de Litserborg.

 

In grote lijnen blijven de beide stichtingen hun eigen onderdelen van Kerst op het plein organiseren. Dit betekent dat onder andere de schaatsbaan, de wensboom en de lichtjestocht door Stichting Den Dungen in Kerstsfeer worden verzorgd. Stichting ’t Oude Ambacht regelt de kerstmarkt met alle kramen inclusief de inschrijvingen van de kraamhouders. Degenen die een kraam willen huren, kunnen zich nu hier aanmelden. Er zijn nu momenteel nog kramen beschikbaar. Aangeboden kunnen worden:  nieuwe kerstspullen, zelfgemaakte kerststukjes, kerstversieringen, kerststallen, kaarsen en kerstverlichting. Ook welkom zijn aanbieders van winterartikelen, zoals winterkleding, (dikke) sokken, handschoenen, mutsen, dassen, sloffen, schoenen, laarzen, wintersportartikelen, kachels en hout, vogelvoer, elektrische dekens etc. Maar ook gezelschapsspellen en puzzels, om de lange winteravonden door te komen, zijn van harte welkom. 

De geweldige locatie en de toegevoegde waarde van de activiteiten rondom de kerstmarkt zorgen ongetwijfeld voor veel bezoekers. Dus heb je iets aan te bieden van bovenstaande waren neem dan snel contact op met     Hennie van Gaal, tel. (06) 48 89 03 37 (bellen of stuur een bericht per app/sms) of per email: inschrijvingen@braderiemaaskantje.nl en meldt je aan. Inschrijven via deze website kan ook.

Het plein voor de Litserborg wordt rondom de schaatsbaan en de wensboom vol gezet met marktkramen, allemaal feestelijk verlicht. Sfeervolle kramen met enthousiaste mensen, verlichting, vuurkorven, passende muziek en veel publiek, staan garant voor een gezellige Kerstmarkt op het plein. In het “kerstcafé” kunt u terecht voor een lekkere kop warme chocolademelk, glühwein en warme worstenbroodjes. Voor de kinderen loopt de kerstman rond met een zoete traktatie.   De kerstmarkt is dan weliswaar verplaatst, maar in het ‘bakhuske’ in de Sint Jacobusstraat wordt ook dit jaar op ambachtelijke wijze brood gebakken.  Dit vers gebakken Ambachtsbrood is bij Kerst op het plein te koop. De entree voor de Kerstmarkt is gratis.