Het spijt ons u te moeten mededelen dat de Braderie op het Maaskantje dit jaar vanwege de Corona-crisis niet door kan gaan. Sinds 1975 was er ieder jaar een Braderie op het Maaskantje. Dit jaar zou het de 46e Braderie worden, maar het kan dit jaar helaas niet. De landelijk afgekondigde maatregelen om de crisis onder controle te krijgen, die in juni ongetwijfeld nog geheel of gedeeltelijk van kracht zullen zijn, maken het organiseren van een Braderie zoals we die al vele jaren kennen praktisch onmogelijk. Daarnaast vinden wij het als organisatie niet verantwoord om een dergelijk groot evenement in deze tijd te laten plaatsvinden. Wij willen geen onverantwoorde risico’s nemen met betrekking tot de gezondheid van personen die bij onze Braderie betrokken zijn. En dit geldt dus voor de bezoekers, maar ook voor onze vrijwilligers, voor de kraamhouders, de optredende artiesten, kortom voor iedereen die de Braderie maken tot wat die normaal gesproken is: een oergezellig evenement!

Wij als bestuur hebben eerder deze week unaniem de beslissing genomen om de Braderie dit jaar niet te organiseren. Dit is geen gemakkelijke beslissing geweest, want het is een van de grootste en gezelligste evenementen in ons dorp en dat zeg je niet zomaar af. Maar zoals gezegd de gezondheid van alle betrokkenen staat voorop en daarom waren we het er ook snel over eens dat dit een goede beslissing is. Dit jaar dus geen muziek en dans en lange rijen marktkramen op het Maaskantje, maar volgend jaar gaan we er als de omstandigheden het toelaten een ouderwets gezellige Braderie op het Maaskantje van maken.

Wij hopen dat u goed en gezond door deze lastige tijd komt en wellicht treffen we elkaar later.

 

Stichting “’t Oude Ambacht” organiseert op zondag 14 juni 2020 voor de 46 ste maal een braderie. In dit geval onder de naam:

Braderie Maaskantje 2020

Net als de voorgaande jaren is de locatie aan het Maaskantje, gelegen naast Den Dungen en onderdeel van de Noord-Brabantse gemeente Sint-Michielsgestel.

De braderie duurt van 10.00 tot 18.00 uur en is vanaf 8.30 uur te betreden door de deelnemers voor het inrichten van de kramen.

Ook dit jaar is weer gekozen voor een markt in Bourgondische sfeer, onder andere gecombineerd met een vrijmarkt, kindermarkt, creativiteitsmarkt, boekenmarkt en natuurlijk nostalgische oude ambachten.

Centraal op de komende braderie staat ons “Bakhûske”, waar elk jaar tijdens de braderie en de kerstmarkt op ambachtelijke wijze brood wordt gebakken. Daarnaast zijn er o.a. straattheater en kinderactiviteiten. Natuurlijk zijn er ook weer diverse terrassen met diverse soorten livemuziek.

Voor u is dit een ideale gelegenheid om u waren aan te bieden. We nodigen u daarom graag uit om aan deze markt deel te nemen.

Hierbij willen we vermelden dat voor de verkoop van etenswaren de staanplaatsen afhankelijk van het inschrijvingsbedrag worden toegewezen.

braderie

 

Boekenmarkt

 

Op de boekenmarkt worden (tweedehands) boeken verkocht in diverse genres. Van streekroman tot psychologische thriller of toch liever een stripboek, keuze genoeg voor iedereen. Misschien bent U op zoek naar lectuur voor de naderende zomermaanden om tijdens de vakantie te kunnen lezen of wellicht bent U op zoek naar net dat ene boek van Uw favoriete schrijver dat U nog mist. Kom boeken-shoppen op de boekenmarkt tijdens de braderie in Maaskantje/Den Dungen.

 

Vrijmarkt

 

Hier kan men gebruikte c.q. 2e hands spullen te koop aanbieden en zo de zolder leeg maken en er toch nog iets aan over houden. Want het is geen rommel die verkocht wordt! De wegwerpmaatschappij heeft zijn beste tijd gehad. We denken voortaan twee keer na voordat we iets bij de vuilnisbak zetten. Terecht, want de meeste artikelen verdienen een tweede kans. Bovendien kost al dat weggooien handen vol geld. Gelukkig worden er steeds minder wegwerp artikelen gemaakt en krijgt een vrijmarkt steeds meer het karakter van “hergebruikersmarkt”.

 

Creatieve markt

 

Hier kan iedereen zijn creatieve hobby demonstreren en eventuele zelfgemaakte spullen te koop aanbieden. Verkoop van commerciële artikelen is in de hobbykraam niet toegestaan. Hier zullen o.a. kramen staan met bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden , keramiek, schilderen, pentekeningen, beelden en poppen, verzilveren en verbronsen van kinderkleertjes, kapstokjes en schemerlampjes van hout, kadoartikelen, tuindecoratie beelden etc.

 

Oude Ambachten

 
In het St. Jacobusstraatje worden ook tijdens de komende braderie diverse oude ambachten gedemonstreerd. Welke dit zullen zijn is nog een verrassing,
En in ons eigen bakhuske zal door Rien Baaijens en Piet Goossens op de ouderwetse manier brood worden gebakken.
 
Prijsvraag tijdens demonstratie oude ambachten:
Wederom is de Dungense Heemkunde Vereniging”Op die Dunghen” er in geslaagd een voorwerp te kiezen wat men veel gebruikte of nodig had in de vroegere tijden bij uitvoering van een ambacht.
Het voorwerp hangt tijdens ons dorpsfeest in de Marktkraam aan de St. Jacobusstraat al waar men door middel van een inschrijving kan raden welk voorwerp het is.
De inzenders maken kans op een leuke prijs.
 
 
 
 

Kindermarkt

 

Ook dit jaar ontbreekt de kindermarkt niet op onze braderie. Alle leerlingen van groep 4 t/m 8 van de basisscholen uit de gehele gemeente Sint Michielsgestel (dus ook Berlicum, Middelrode, Gemonde, Den Dungen en Sint Michielsgestel) kunnen zich opgeven.

In een rij van vrolijk aangeklede kramen, mogen kinderen zelf hun waar verkopen. Te denken valt aan speelgoed, boekjes, knuffels, zelfgemaakte knutsels, etc. De kinderen met de mooist uitgedoste kraam en die ook actief, of op ludieke wijze,  hun spullen aan de man brengen, maken kans op een leuke prijs.

 

D’n kromme errem

 

Ieder jaar wordt er iemand bedankt met een rieten mand met inhoud. Dit is een oud Brabants gebruik waarbij men mensen bedankt die veel voor anderen of de gemeenschap hebben gedaan of om hiermee iemand een hart onder de riem te steken.