GEZELLIGE BRADERIE OP HET MAASKANTJE 

                  Op zondag 12 juni staan het Maaskantje en de St. Jacobusstraat vol marktkramen tijdens de gezellige Braderie op het Maaskantje. Er zijn kinderattracties, er wordt gedanst en er zijn veel muzikale optredens op diverse podia. Met ruim 150 marktkramen vol met nieuwe en gebruikte spullen, boeken, mooie creaties, etenswaren, oude ambachten en kinderkramen, is er voor iedereen wat bij.   De braderie is open van 10.00 uur tot 18.00 uur en om 11.00 beginnen de muzikale activiteiten op de diverse podia. Voor kinderen tot 12 jaar is de entree voor de braderie gratis en er is volop vermaak voor de kinderen. Zij kunnen zelf speelgoed kopen en verkopen, er zijn springkussens en de kinderen kunnen worden geschminkt. Op de terrassen is live muziek. In de St. Jacobusstraat staan de oude ambachten, zoals glas graveren, stoelen matten en een tingieter. In het bakhûske is te zien hoe op de ouderwetse manier brood gebakken wordt. Het Oude Ambachtsbrood is te koop tijdens de Braderie aan de broodkraam bij het bakhûske. Een Braderie vol marktkramen, muziek en dans, activiteiten en gezelligheid. Dus kom op zondag 12 juni allemaal naar de gezellige Braderie in het Maaskantje. Aanmelden voor de Braderie: Belangstellenden kunnen zich melden bij Hennie van Gaal, telefoon 06-53647399, per mail inschrijvingingen@braderiemaaskantje.nl of via de website Braderiemaaskantje 2022 inschrijven Dus dames en heren handelaren en vrijmarkthandelaren meld je aan, want de Braderie in het Maaskantje is niet alleen heel gezellig en druk bezocht, er wordt over het algemeen ook goed verkocht. Deze oproep geldt ook voor creatievelingen die hun zelfgemaakte waren aan de man willen brengen. Voor alle soorten kramen geldt op een bepaald moment vol is vol en wie verzekerd wil zijn van een kraam moet dus niet te lang wachten met aanmelden. De Braderie is een ideale gelegenheid voor sportclubs en verenigingen om onder de aandacht te komen. Wil je jouw club of vereniging eens goed promoten, bedenk dan een leuke activiteit waarmee je de aandacht trekt tijdens de Braderie of reserveer een kraam. Voor clubs en verenigingen zijn de kramen extra voordelig. Bespreek het eens binnen je vereniging en zorg voor een opvallende bijdrage aan de Braderie

Centraal op de komende braderie staat ons “Bakhûske”, waar elk jaar tijdens de braderie en de kerstmarkt op ambachtelijke wijze brood wordt gebakken. Daarnaast zijn er o.a. straattheater en kinderactiviteiten. Natuurlijk zijn er ook weer diverse terrassen met diverse soorten livemuziek.

Voor u is dit een ideale gelegenheid om u waren aan te bieden. We nodigen u daarom graag uit om aan deze markt deel te nemen.

Hierbij willen we vermelden dat voor de verkoop van etenswaren de staanplaatsen afhankelijk van het inschrijvingsbedrag worden toegewezen.

braderie

 

Boekenmarkt

 

Op de boekenmarkt worden (tweedehands) boeken verkocht in diverse genres. Van streekroman tot psychologische thriller of toch liever een stripboek, keuze genoeg voor iedereen. Misschien bent U op zoek naar lectuur voor de naderende zomermaanden om tijdens de vakantie te kunnen lezen of wellicht bent U op zoek naar net dat ene boek van Uw favoriete schrijver dat U nog mist. Kom boeken-shoppen op de boekenmarkt tijdens de braderie in Maaskantje/Den Dungen.

 

Vrijmarkt

 

Hier kan men gebruikte c.q. 2e hands spullen te koop aanbieden en zo de zolder leeg maken en er toch nog iets aan over houden. Want het is geen rommel die verkocht wordt! De wegwerpmaatschappij heeft zijn beste tijd gehad. We denken voortaan twee keer na voordat we iets bij de vuilnisbak zetten. Terecht, want de meeste artikelen verdienen een tweede kans. Bovendien kost al dat weggooien handen vol geld. Gelukkig worden er steeds minder wegwerp artikelen gemaakt en krijgt een vrijmarkt steeds meer het karakter van “hergebruikersmarkt”.

 

Creatieve markt

 

Hier kan iedereen zijn creatieve hobby demonstreren en eventuele zelfgemaakte spullen te koop aanbieden. Verkoop van commerciële artikelen is in de hobbykraam niet toegestaan. Hier zullen o.a. kramen staan met bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden , keramiek, schilderen, pentekeningen, beelden en poppen, verzilveren en verbronsen van kinderkleertjes, kapstokjes en schemerlampjes van hout, kadoartikelen, tuindecoratie beelden etc.

 

Oude Ambachten

 
In het St. Jacobusstraatje worden ook tijdens de komende braderie diverse oude ambachten gedemonstreerd. Welke dit zullen zijn is nog een verrassing,
En in ons eigen bakhuske zal door Rien Baaijens en Piet Goossens op de ouderwetse manier brood worden gebakken.
 
Prijsvraag tijdens demonstratie oude ambachten:
Wederom is de Dungense Heemkunde Vereniging”Op die Dunghen” er in geslaagd een voorwerp te kiezen wat men veel gebruikte of nodig had in de vroegere tijden bij uitvoering van een ambacht.
Het voorwerp hangt tijdens ons dorpsfeest in de Marktkraam aan de St. Jacobusstraat al waar men door middel van een inschrijving kan raden welk voorwerp het is.
De inzenders maken kans op een leuke prijs.
 
 
 
 

 

 

D’n kromme errem

 

Ieder jaar wordt er iemand bedankt met een rieten mand met inhoud. Dit is een oud Brabants gebruik waarbij men mensen bedankt die veel voor anderen of de gemeenschap hebben gedaan of om hiermee iemand een hart onder de riem te steken.